Več o

Poti Modrosti

Center za samospoznavanje in samopomoč

Naslednja misel lepo kaže na bistvo, kateremu sledi Pot Modrosti: V iluzijah ega in slepi veri ni prostora za modrost. Modrost je posledica čuječega izkušanja življenja.

V Poti Modrosti ne gre toliko za poučevanje, kot bolj za usmerjanje proti čuječemu izkušanju vsebine učenja preko lastnih izkušenj in opazovanja le-teh. Obenem gre tudi za usmerjanje na poti ustvarjanja sočutnega sprejemanja in nujne prostornosti za izkušanje posameznega trenutka in z njim povezanih občutkov.

Podpira idejo, da se vse naše težave začnejo in končajo z mislijo. Ko enkrat to spoznamo in začnemo zavedno prepoznavati vir, struktiro in gibanje misli, se lahko znotraj tega spoznanja stabiliziramo in pomirimo. Tako objektivno in mirnodušno opazujoč občutke in situacije zgolj opazujemo, namesto ojačamo. Zgolj kanaliziramo, namesto hrepenimo po več ali manj. In ko je to potrebno, odgovorimo, ampak to storimo z notranjo pomirjenostjo in puščanjem prostornosti.

Vzpodbuja tudi idejo, da z izkušanjem življenja na tak čuječ, prostoren in sočuten način, meja med užitkom in bolečino, med hrepenenjem in odporom, postaja vse tanjša. Življenje sámo postane pot modrosti in postopnega samozavedanja, zavedanja naše prave bíti.

Počasi, postanemo plesalci na odru ponižnega, izpopolnjenega in pomirjenega obstoja.

O

Mitji Žibertu

  Nisem nek mojster ali guru. Zdi se, da sem le bolj naravnan k opazovanju, poslušanju in jasnejšemu čútenju soljudi, kar mi omogoča, da se z njimi lažje povežem in jim pomagam na plan pripeljati njim lastne odgovore ter rešitve. 

Do novih spoznanj, spotikajoč se po poti

Zadnjih 15 let Mitjevega življenja je bilo močno zaznamovano z iskanjem odgovorov o človeku kot bitju in o človeškem umu, ki je obenem lahko blagoslov in prekletstvo. Vprašanja o izvoru in pomenu sreče, globoke izpopolnjenosti in notranje pomirjenosti so v Mitji prisotna še dandanes. Vendar pa, namesto zmedenosti, danes predstavljajo močno težnjo po čuječem opazovanju vsakodnevnih izkušanj in postopnem odkrivanju samega sebe ter spoznavanju človeške bíti.

Skozi vsa ta leta je Mitja svoje izkušnje aktivno dopolnjeval skozi razna izobraževanja, seminarje, delavnice, mentorstva in meditacijske odmike. Kar je na začetku peljalo bolj v smer poslovnih izobraževanj, se je pred leti ustalilo predvsem v starodavnih duhovnih učenjih in tehnikah.

Vzporedno z Mitjevim lastim razvojem, pa ga je pot pripeljala do osebnega vodenja in svetovanja ter vodenja delavnic na področju samospoznavanja in samopomoči.
Svojim klientom tako redno pomaga razvijati bolj široko in objektivno zavedanje in razumevanje tako samih sebe, kot njihovih odnosov, okolja ter življenskih situacij in kako to uporabiti kot osnovo za globja spoznanja ter premagovanje izzivov in stisk. Obenem pa se trudi, da jim pomaga zgraditi lastno notranjo stabilnost in zmožnost prepoznavanja ter pogumnega sledenja lastnemu notranjemu vodstvu.

Poleg delovanja v Sloveniji preko centra Pot Modrosti, Mitja zadnji dve leti deluje kot redni svetovalec celotni ekipi avstralskega podjetja, pri čemer je odgovoren za pomoč pri komunikaciji in odnosih, zmanjševanju stresa, preprečevanju pregorelosti, ter samospoznavanju in dobrobiti vsakega posameznika.

Mitjeva glavna orodja pri delu z ljudmi, poleg lastnih izkušenj, do dandanes ostajajo čuječe opazovanje, pristna in iskrena povezanost ter jasna, individualno prilagojena komunikacija.

V razvijanju in vzdrževanju pristne povezanosti z ljudmi, Mitja verjame v in stremi k iskrenosti, odprtosti, ponižnosti in prisotnosti.

Predvsem, pa verjame, da je najlepše darilo, ki ga lahko podarimo drug drugemu, iskren in topel nasmeh.

Rezultati in mnenja

o osebnem vodenju

Mitja je predan in razumevajoč osebni svetovalec. Vsako srečanje in delo z njim mi je omogočilo, da pridem do dragocenih spoznanj. Mitja ima globino in srčnost, ne uporablja formuliranih ali vnaprej določenih metod, vendar začuti to kar mu je v danem trenutku predstavljeno. Kot direktor, sem se zanašal na njegpove vpoglede, ki so mi pomagali skozi težke čase polne zmedenosti. Mitja nudi dobro kombinacijo pragmatičnosti in čustvene podpore.

Maximiliano Goldschwartz,

Lastnik Vida Systems | COOBO.IO, Argentina

Z Mitjem sem delal več kot eno leto in o najinem sodelovanju lahko rečem samo dobre stvari.

Kot prvo, Mitja, kot svetovalec izobražen s področja psihologije, daje veliko pozornost osebnemu pristopu do vsakega s katerim dela. Mitja je delal skupinsko z našo celotno ekipo, kot tudi z vsakim posameznikom posebej. Kot rezultat njegovega dela, smo bili priča objektivnemu porastu zadovoljstva in produktivnosti ekipe, obenem pa zmanjšanju splošnega stresa. To je bilo ključnega pomena za uspeh večih projektov (Kickstarterji, izdaja knjige, podcasti, spletni tečaji, itn.).

 Skozi ves ta čas, pa je Mitja, kot neprecenljiv poslovni svetovalec delal tudi z menoj osebno in z ostalo vodstveno ekipo. Zaradi njegovih dobro razvitih sposobnosti poslovnega odločanja in njegovega iskrenega fokusa v dolgoročno dobrobit podjetja je bil Mitja nepogrešljiv del vseh poslovnih operacij. Mitja nam je nudil pomembne vpoglede in predloge za optimizacijo organizacijske strukture in procesov povezanih z ekipo.

 Mitjevo svetovanje je ekipi prineslo občutno porast produktivnosti in motivacije, izboljšane delovne procese in zmanjšanje števila menjave kadrov. Mitja je zares strasten in zaupanja vreden strokovnjak, ki ga lahko priporočam vsakemu podjetju.

Kirill Eremenko,

Direktor v SuperDataScience , Avstralija

Mitja je karizmatična oseba, ki ti s svojo energijo vedno pomaga, da se lažje odpreš ter deliš svoje ideje in srce. Tekoma najinega skupnega dela je pokazal svojo poštenost, iskrenost in transparentnost. Mitja me je naučil, kako naj prepoznam težave in pričakovanja, ki so nekdaj ovirale moj osebni razvoj. Obenem, pa me je naučil tudi, kako naj se soočim s stresnimi situacijami in poiščem možne rešitve.

Hvala ti Mitja. Vsako srečanje mi je pomagalo najti odgovore in zaupanje.

Nayelli Jaraba Negrete,

Uredniška oblikovalka, Kolumbija

Mitja Žibert mi je svojim svetovanjem in vodenjem celostno pomagal pri restrukturiranju mojega odnosa in same angažiranosti na poslovnem trgu. Veliko ugotovitev, ki so se porodile tekom najinih pogovorov, mi je koristilo tako pri načrtovanju dela, kot pri osebni rasti. Prav zaradi temeljitega pristopa Mitje, ki je relativiziral različne zadržke in psihološke ovire so bili pogovori plodni in dolgoročno koristni.

Najino sodelovanje je bilo izredno pozitivna izkušnja, ki jo bom še nadaljeval.

Peter Gaber,

Akademski slikar, Slovenija