Osebno

vodenje

Kot že omenjeno na prvi strani, je Poti Modrosti vabilo na pot samoodkrivanja, samospoznavanja in samopomoči. Na pot, kjer se učimo prakticiranja umetnosti sočutnega in mirnodušnega sprejemanja ter soočanja z bolečinami, tegobami in stiskami, ki jih kot posamezniki občutimo na tak ali drugačen način.

Težko je z eno besedo povzeti širok spekter vseh življenjskih izkušenj, ki povzročajo vseprisotno nelagodje in nas navdajajo z občutki strahu, nesigurnosti ter izgubo nadzora. Čeprav mogoče včasih premočna, je vendarle še najbolj primerna kar beseda trpljenje.

Mitja je predan in razumevajoč osebni svetovalec. Vsako srečanje in delo z njim mi je omogočilo, da pridem do dragocenih spoznanj. Mitja ima globino in srčnost, ne uporablja formuliranih ali vnaprej določenih metod, vendar začuti to kar mu je v danem trenutku predstavljeno. Kot direktor, sem se zanašal na njegpove vpoglede, ki so mi pomagali skozi težke čase polne zmedenosti. Mitja nudi dobro kombinacijo pragmatičnosti in čustvene podpore.

Maximiliano Goldschwartz,

Lastnik Vida Systems | COOBO.IO, Argentina

Trpljenje bi lahko opisali tudi kot nenehen notranji nemir, ki tiho diktira naše počutje, odločitve, misli, besede in dejanja. Je torej nekaj, kar močno vpliva na kvaliteto in vsebino našega življenja.

Velik del trpljenja pa je v veliko primerih povezan tudi s pomanjkanjem ali nejasnostjo lastnega življenjskega smisla in vodila, nečesa kar nas žene, vodi in polni od znotraj. Namreč, bolj ko iščemo umsko, duševno in materialno zadovoljitev, potrditev in varnost na zunaj, bolj ostajamo prazni in nemirni znotraj, v samih sebi. To pomanjkanje stika s samim seboj, pa ne povzroča samo notranjega nemiru in nezadovoljstva, ampak občutno vpliva tudi na naše odnose, tako intimne, prijateljske, kot poslovne.

Pot Modrosti zatorej vabi k samoodkrivanju in samospoznavanju z namenom vzpostavitve močnejšega stika s samim seboj, in s tem k črpanju vodstva, moči in smisla iz samih sebe.

Gre za pot prakticiranja umetnosti sprejemanja vseh tegob in stisk, vse bolečine in trpljenja. Pot na kateri se naučimo kako naše trpljenje uporabiti kot učitelja živenja, razvoja in zdravljenja v vsem tem nenehnem toku sprememb in dostikrat velike bolečine. Obenem pa gre za učenje kako videti svet in sebe na drugačen način, kako naše telo, misli in čustva razumevati in dojemati drugače – preko iskanja in vzdrževanja ravnovesja, kakor to le najbolje zmoremo.

Namen in poizkus Poti Modrosti, je torej usmerjanje po poti, ki vodi k zmanjšanju duševnega trpljenja in vzpostavitvi notranje stabilnosti ter pomirjenosti.

Mitja je karizmatična oseba, ki ti s svojo energijo vedno pomaga, da se lažje odpreš ter deliš svoje ideje in srce. Tekoma najinega skupnega dela je pokazal svojo poštenost, iskrenost in transparentnost. Mitja me je naučil, kako naj prepoznam težave in pričakovanja, ki so nekdaj ovirale moj osebni razvoj. Obenem, pa me je naučil tudi, kako naj se soočim s stresnimi situacijami in poiščem možne rešitve.

Hvala ti Mitja. Vsako srečanje mi je pomagalo najti odgovore in zaupanje.

Nayelli Jaraba Negrete,

Uredniška oblikovalka, Kolumbija

Področja

in pristop k vodenju

Ker je delo na sebi in s seboj lahko precejšen izziv, predvsem v začetnih korakih, je smotrno sprejeti zunanjo pomoč v obliki podpore, usmerjanja in svetovanja. Osebno vodenje in svetovanje, ki ga nudi Mitja se posveča predvsem naslednjim področjem:

^
Vzpostavitev notranje stabilnosti in pomirjenosti
^
Samospoznavanje
^
Prepoznavanje in sledenje »notranjemu klicu«
^
Komunikacija in odnosi

Skozi prakso se je pokazalo, da so kljub različnim željam po delu na specifičnih področjih, večinoma vsa tri področja zelo prepletena in kličejo po podobnem pristopu k iskanju odgovorov in rešitev. Kljub temu, pa se Mitjev pristop tekom osebnega vodenja razlikuje glede na posameznikove potrebe in pripravljenost za delo. Najbolj pogosto uporabljene tehnike in orodja so:

•  Opazovanje, osebna povezava in empatično poslušanje

•  Vprašanja, katerih odgovori peljejo do globjega zavedanja

•  Učenje in vaja čuječnosti in objektivnega samoopazovanja (telesni občutki in čustva)

•  Vaja nereagirajočega in mirnodušnega uma

•  Odkrivanje in prepuščanje intuitivnemu delu uma

•  Delitev praktičnih izkušenj in znanj z namenom poglobitve razumevanja posameznikovih izkušanj

•  Jasne usmeritve za nadaljne samostojno delo, vajo in napredek

Lokacija vodenja

in kontakt

Glede na posameznikovo lokacijo in zmožnosti, se osebna vodenja lahko odvijajo preko osebnih srečanj ali preko spletnih komunikacijskih orodij, kot sta Skype in Zoom.

Za potrebe dodatne podpore med posameznimi srečanji, pa se uporabljo tudi dopisna orodja, kot so email, SMS, Slack ali FB Messenger.

Kontakt in dodatne informacije

Za dodatne informacije ali rezervacijo uvodnega srečanja, me lahko kontaktirate preko:

  • Spodnjega obrazca
  • Telefona: 051 305 320
  • Emaila: mitja at potmodrosti.si

13 + 3 =

Z Mitjem sem delal več kot eno leto in o najinem sodelovanju lahko rečem samo dobre stvari.

Kot prvo, Mitja, kot svetovalec izobražen s področja psihologije, daje veliko pozornost osebnemu pristopu do vsakega s katerim dela. Mitja je delal skupinsko z našo celotno ekipo, kot tudi z vsakim posameznikom posebej. Kot rezultat njegovega dela, smo bili priča objektivnemu porastu zadovoljstva in produktivnosti ekipe, obenem pa zmanjšanju splošnega stresa. To je bilo ključnega pomena za uspeh večih projektov (Kickstarterji, izdaja knjige, podcasti, spletni tečaji, itn.).

 Skozi ves ta čas, pa je Mitja, kot neprecenljiv poslovni svetovalec delal tudi z menoj osebno in z ostalo vodstveno ekipo. Zaradi njegovih dobro razvitih sposobnosti poslovnega odločanja in njegovega iskrenega fokusa v dolgoročno dobrobit podjetja je bil Mitja nepogrešljiv del vseh poslovnih operacij. Mitja nam je nudil pomembne vpoglede in predloge za optimizacijo organizacijske strukture in procesov povezanih z ekipo.

 Mitjevo svetovanje je ekipi prineslo občutno porast produktivnosti in motivacije, izboljšane delovne procese in zmanjšanje števila menjave kadrov. Mitja je zares strasten in zaupanja vreden strokovnjak, ki ga lahko priporočam vsakemu podjetju.

Kirill Eremenko,

Direktor v SuperDataScience , Avstralija